De Moslimbroeders, die in de Egyptische oppositie zitten, hebben het voorstel van president Hosni Moebarak om zich niet meer kandidaat te stellen, bekritiseerd.

Moebarak zei dinsdagavond dat hij de overblijvende maanden van zijn ambtstermijn aan wou blijven zodat een 'vredige overdracht' van de macht zou kunnen geschieden.

Mohammed Mursi, woordvoerder van de Moslimbroeders, zei dat "dit helemaal niet aan de vraag van het volk tegemoetkomt". Volgens hem komt de toegeving te laat. Mohammed ElBaradei, de Nobelprijswinnaar die uitgroeide tot de aanvoerder van de oppositie, zei dat Moebarak 'zoals altijd niet luistert naar zijn volk'.

Ook de 6 april-beweging sloeg het aanbod van de 82-jarige president af om in september te verdwijnen. 'We verwerpen het omdat het niet aan onze vragen voldoet', zei een woordvoerder in Kaïro. 'We blijven doorgaan met het protest, tot onze vragen zijn ingewilligd, met vooral de oproep dat Moebarak en zijn regering aftreden.'

Antiregeringsbetogers namen dinsdag deel aan de grootste betoging tot nu toe, tijdens de achtste protestdag op rij. Meer dan een miljoen betogers van over het hele land kwamen op straat. Er was ook een tegenbetoging van tweeduizend aanhangers van Moebarak.