Twee directieleden van het Mechelse politiekorps, onder wie de gewezen korpschef, riskeren een sanctie wegens fraude met vergoedingen. Tegen de gewezen korpschef loopt een onderzoek omdat hij onterecht voor 40.000 euro bruto aan vergoedingen bovenop zijn wedde zou hebben opgestreken. Het directielid dat de hele papierwinkel in orde bracht, komt ook mee in opspraak, meldt Het Laatste Nieuws.

Vorige zomer werd het opsporingsonderzoek naar mogelijke fraude binnen de politietop opgestart nadat er een anonieme e-mail werd verstuurd door enkele 'gedemotiveerde Mechelse politiemensen'.

Er blijkt een onderzoek te lopen naar mogelijke fraude binnen de Mechelse politietop. 'Het onderzoek is inderdaad gestart naar aanleiding van de mail die binnen het korps werd verspreid. Daarop is er ook een klacht van één van de genoemde mensen binnengekomen bij het parket', zegt procureur Anne-Marie Gepts.

Het Comité P, dat zich in een eerste deel van het onderzoek toespitst op mogelijke fraude met vergoedingen, gaat ook na of nog meer politiemensen onterecht voordelen of vergoedingen achterover hebben gedrukt. 'Ook de andere aantijgingen uit de klachtenmail komen ten gepaste tijde aan bod', zegt Gepts.

De anonieme briefschrijvers stellen ook dat er geknoeid werd met misdaadcijfers.
De gewezen korpschef, nog steeds lid van de Mechelse politie, trad vorig jaar af en wil nu niet te reageren. Volgens bepaalde bronnen zou burgemeester Bart Somers vrijdag beslissen over een eventuele schorsing.

Het parket maakte volgens Het Laatste Nieuws alvast de eerste tussentijdse bevindingen van het opsporingsonderzoek over aan de tuchtoverheid, met name Somers.