Fernando Torres voor 58 miljoen euro naar Chelsea
Fernando Torres Foto: Belga
Liverpool heeft maandagavond net voor het verstrijken van de transferdeadline een akkoord bereikt met rivaal Chelsea over topspits Fernando Torres. De Spaanse wereldkampioen tekende een contract van vijfenhalf jaar bij de Londense club en levert Liverpool zo'n 58 miljoen euro op, een record.

Liverpool heeft dan toch positief gereageerd op een vertrek van Fernando Torres naar Chelsea. Met de transfer van de Spaanse wereldkampioen zou een recordbedrag van 50 miljoen Britse ponden (58 miljoen euro) gemoeid zijn. Torres is daarmee de vijfde duurste transfer in de geschiedenis van het voetbal, de duurste transfer uit de Premier League. Christiano Ronaldo is met zijn overstap van Man United naar Real Madrid voor 94 miljoen euro nog steeds de duurste vogel.

'Hard knokken om basisplaats af te dwingen'
Net na midderdag stelde de Londense club Torres voor aan de pers. 'Ik ben ontzettend blij met mijn overstap naar Chelsea en ik kijk er al naar uit om er met mijn teamgenoten dit seizoen en de komende jaren tegenaan te gaan. Chelsea heeft ontzettend veel goede spelers en ik zal hard knokken om een basisplaats af te dwingen', vertelde El Nino op de website van Chelsea. Bij de Londensde club kan Torres een duo gaan vormen met de Ivoriaan Didier Drogba. Andere sterren als de Fransman Nicolas Anelka en de Ivoriaan Salomon Kalou moeten voor hun plaats vrezen..


Chelsea-voorzitter Bruce Buck was uiteraard in de wolken met de transfer. 'Dit is een erg belangrijke dag voor Chelsea. Met Torres halen we één van de beste spelers van de wereld in huis. Bovendien is hij nog jong en moeten zijn beste jaren nog komen. Hopelijk is elke Chelsea-fan even verheugd als ikzelf met dit nieuws.'

Helikopter haalt Torres weg tijdens training Liverpool
Torres verliet maandagmiddag per helikopter de training van Liverpool om zijn contract in Chelsea te tekenen. De onderhandelingen tussen Liverpool en Chelsea sleepten al geruime tijd aan. Chelsea opende de onderhandelingen met Liverpool door 35 miljoen pond voor Torres te bieden. 'Veel te weinig', volgens de Reds. Torres zelf zag een overgang naar Londen best zitten. De speler bracht zelfs een schriftelijk transferverzoek binnen bij de Reds, maar Liverpool hield lang het been stijf. Nu plooit de club dan toch voor het grote geld van Chelsea-miljardair Roman Abramovich.

Torres ruilde in juni 2007 Atletico Madrid voor Liverpool. De Spaanse aanvaller scoorde 65 doelpunten in 91 duels voor de Reds. Een indrukwekkend gemiddelde. Torres werd afgelopen zomer ook wereldkampioen met Spanje.

Andy Carroll van Newcastle als vervanger voor Torres
Ondertussen heeft Liverpool ook al een vervanger gehaald voor de Spaanse spits. Andy Carroll komt over van Newcastle United voor een recordbedrag van 35 miljoen pond (bijna 41 miljoen euro). Dat was, tot de transfer van Torres naar Chelsea enkele uren later, even een nieuw recordbedrag voor de Premier League. De Engelse spits had met 17 doelpunten een belangrijk aandeel in de promotie van Newcastle naar de Premier League vorig jaar. Ook dit seizoen vond de 22-jarige Engelsman al 11 keer de weg naar doel.

Liverpool beleeft opnieuw een rotseizoen in de Premier League en trok de geldbeugel in januari al een keer flink open. Eerder deze week kocht de club van de 'Merseyside' al Suarez over van Ajax. Met de transfer van Uruguayaanse aanvaller ging een bedrag van 26,5 miljoen euro gepaard.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig