Monopoly hertekent België
Foto: rr
Hasbro, uitgever van Monopoly, organiseert via internet een volksraadpleging om te bepalen hoe de vakjes van het nieuwe spelbord van Monopoly België, dat in september uitkomt, zullen ingevuld worden.

Iedere deelnemer kan per dag voor drie verschillende kandidaatsteden stemmen. Het is dus niet mogelijk drie keer voor dezelfde stad te kiezen.

De eerste twee stemmen brengt de deelnemer uit voor twee steden uit een lijst van 40 voorgeselecteerde steden. De derde stem kan gaan naar een "wildcard", een stad of gemeente naar persoonlijke voorkeur die niet op die lijst voorkomt.

Na het referendum wordt het nieuwe spelbord van de Belgische editie samengesteld uit de twintig steden uit de lijst van voorgeselecteerde steden met de meeste stemmen. Dit samen met de twee "wildcard" steden of gemeenten met het grootste aantal stemmen.

Volksraadplegingen staan garant voor verrassende resultaten, aldus de initiatiefnemers. In Frankrijk werden voor de nieuwe Franse editie van 2008 meer dan 711.000 stemmen via internet uitgebracht.

Parijs stond zelfs niet op het bord. Duinkerken en Reims bleken de twee belangrijkste vakjes. Wijnhoofdstad Bordeaux werd naar een van de minst waardevolle vakjes verwezen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig