KV Kortrijk heeft in extremis Cercle Brugge geklopt. Messoudi zorgde voor de beslissing in de 92ste minuut.

Bij Kortrijk verlieten spitsen Ibou (Mechelen) en Mboyo (AA Gent) verlieten de club. Bij Cercle koos Peeters opnieuw voor de Chinees Wang Yang in plaats van de geblesseerde Reynaldo.

Kortrijk stak voor het eerst de neus aan het venster. De vorige week nog geviseerde Rossini kopte een hoekschop van Kums knap op doel. Viaene kon er echter nog op tijd zijn hoofd tussen steken.

Penalty
Halverwege de eerste helft mocht Verbauwhede toch een bal uit zijn netten halen. Iachtchouck scoorde op penalty nadat Reina de doorgebroken Cornelis foutief had gehaakt in het strafschopgebied.

De tweede helft begon bijna identiek als de eerste. Rossini kopte een hoekschop van Kums naast,. Even later kon Kums afwerken, maar de kwieke middenvelder deed een dribbel teveel. Cercle antwoordde en was op zoek naar de doodsteek voor de thuisploeg. Iachtchouk zette knap voor en Van Eenoo schoot in een tijd op doel. Verbauwhede schudde echter een schitterende reactie uit zijn handschoenen.

Kortrijk reageerde echter gepast. De ingevallen El Araichi bediende Rossini, wiens achterwaartse kopbal door Messoudi over en langs een grabbelende Verbist werd getikt.

De duels werden wat driester en Deckers moest vaker naar de gele kaarten grijpen. Trainer Vanhaezebrouck mocht het wedstrijdslot vanuit de tribune bekijken na teveel commentaar op de wedstrijdleiding. Het venijn zat in de staart, want zowel Verbist als Verbauwhede konden zich nog onderscheiden. Toch trok Kortrijk aan het langste eind.. Messoudi kopte de bal tergend traag langs Verbist.

Lees het volledige verslag in Het Nieuwsblad Sportwereld. De verkoopspunten vindt u hier.