Lokeren leed zijn tweede thuisnederlaag van het seizoen. In augustus verloor het voor het laatst op Daknam van Anderlecht. Daarna volgden acht wedstrijden zonder nederlaag. Nu kwam degradatiekandidaat Eupen op een diefje winnen.

In de aanvangsminuten pakte Mokulu uit met een streep. Met een zweefsprong maakte de bezoekende doelman Werner de bal onschadelijk Na negen minuten zonderde Saglik aanvoerder Milicevic alleen af voor doelman Copa. Die plaatste de bal heel beheerst naast de Lokerse doelman.

Het team van Peter Maes herstelde zich moeizaam van de vroege opdoffer. Met enkele schaarse prikken kon het doelman Werner bedreigen. Persoons vuurde een vluchtschot af dat een meter over de lat belandde. Diezelfde Persoons trof ook nog eens de lat met een fraaie kopbal. Eupen, in degradatienood, tankte vertrouwen uit de vroege voorsprong. Saglik waagde zijn kans met een pegel uit de tweede lijn. Lokeren ontsnapte aan de 0-2. Linksachter De Bock werkte zonder kijken weg op het lichaam van Alex. Copa haalde de bal uit de winkelhaak met een superreflex.

In de tweede helft drukte Lokeren Eupen terug op de eigen speelhelft. De thuisploeg claimde een strafschop wegens handspel in de zestien. Scheidsrechter Boelen wuifde het protest weg. Wat later wees de man in het zwart toch naar de stip. Leko plaatste de elfmeter echter naast het doel. Even later belandde een scherpe voorzet van El Mouataz op het hoofd van Mokulu. De Belg met Congolese roots zag zijn kopbal door Werner uit het doel geranseld. Ook een kopbal van Taravel miste richting. Eupen kwam nog goed weg in de slotfase. Nieuwkomer Finnbogason miste een opgelegde kans. In de toegevoegde tijd nam Vandenbergh de laatste twijfels weg (0-2).

Lees het volledige verslag in Het Nieuwsblad Sportwereld. De verkoopspunten vindt u hier.