Lierse trekt aan het langste eind in een zenuwachtige degradatietopper. Eén doelpunt van Wesley Sonck volstond voor de volle buit. Lierse won de wedstrijd die het absoluut moest winnen.

Trond Sollied gunde meteen een basisplaats aan de nieuwkomers Kenny Thompson en Abdul Ibrahim Ayew. Bij Charleroi stonden de verwachte elf aan de aftrap.

Lierse nam een aarzelende start. Gonzague Vandooren verkeek zich op een lange bal en het schot van van Cahalon spatte uiteen op de lat. De Waalse spionkop liet zich meteen gelden en scheidsrechter Gumienny legde het spel even stil, omdat enkele rookbommen uit het Charleroi-vak op het veld werden gedropt.

De degradatietopper had een doelpunt nodig en wie anders dan Wesley Sonck had dat goed in zijn oren geknoopt? Milos Maric slingerde een vrije trap voor doel en de ex-international trapte de bal in een scrimmage zijn vijfde goal van het seizoen binnen.

Een te zwakke kopbal van Sonck was één van weinige wapenfeiten in de eerste helft. Cordaro bleef de gevaarlijkste bezoeker en op het uur was een attente Kujovic nodig om hem van een doelpunt te houden.

De ingevallen El Gabas kreeg prompt een doelkans, maar zijn schot met links miste kracht. Tomasz Radzinski was nog dicht bij een tweede thuisdoelpunt. Charleroi ging in een wanhoopsoffensief op zoek naar een gelijkmaker, maar doelman Kujovic echt bedreigen was een brug te ver. Lierse vierde feest en een boze Waalse fan, die het veld kwam opgelopen in de richting van de spelers van Lierse en wat later werd afgevoerd, kon de pret en het feestje niet bederven.

Lees het volledige verslag in Het Nieuwsblad Sportwereld. De verkoopspunten vindt u hier.