Joao Carlos verlaat Genk voor Russische eersteklasser
Foto: pn
De 28-jarige Braziliaanse centrale verdediger Joao Carlos verlaat Racing Genk voor de Russische eersteklasser Anzhi Makhachkala.

Joao Carlos, een van de beste centrale verdedigers in de Pro League, ondertekende in de Russische deelrepubliek Dagestan een contract tot 2014. Dat maakte Racing Genk zaterdag bekend.

De transfersom werd niet bekendgemaakt, maar als de Russische normen ook bij deze transfer gerespecteerd werden, zal die wel niet aan de lage kant zijn. Voor Genk betekent het vertrek van de Braziliaan, die vrijdag al niet meer meespeelde tegen Zulte Waregem, ongetwijfeld een serieuze aderlating. In de competitie volgen de Limburgers op amper drie punten van leider RSC Anderlecht en ligt de play-off I binnen handbereik.

Joao Carlos speelde sinds 2008 bij de Limburgers. Van 2004 tot 2008 was hij actief bij Lokeren, dat hem bij het Bulgaarse CSKA Sofia wegplukte. In eigen land begon hij in 2001 zijn carrière bij Vasco da Gama.

Anzhi Makhachkala is een onbekende Russische middenmoter. Vorig seizoen eindigden ze op de elfde plaats in de competitie. Van 2003 tot 2009 vertoefde de club zelfs in de tweede klasse.