Op de N15 in Mechelen is zaterdagmorgen een zware aanrijding tussen vier wagens gebeurd. Een bestuurder werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Drie andere inzittenden, waaronder een kindje, raakten lichtgewond. Dat zegt de lokale politie.

Het ongeval gebeurde rond 8.50 uur tegenover de parking van de Nekkerhal. Een Ford Focus begon op de brug te slippen, ging door de middenberm en kwam op het andere rijvak terecht. Daar werd hij aangereden door een BMW, een Seat Cordoba en een Opel Astra, die hem niet meer konden ontwijken.

De bestuurder van de Ford Focus raakte levensgevaarlijk gewond. In de Seat Cordoba viel één lichtgewonde en in de Opel Astra vielen er twee, waaronder een kind. Ook zij werden uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de BMW bleef ongedeerd. De materiële schade is aanzienlijk: drie wagens zijn wellicht total loss.

De N15 is in de richting van Bonheiden naar Mechelen nog altijd afgesloten voor het verkeer tot het parket ter plaatse komt om de nodige vaststellingen te doen.