Genk wint gevleid aan de Gaverbeek
Vlak voor rust kwam Genk tegen de gang van het spel in op voorsprong. Foto: BELGA
Genk blijft in het spoor van Anderlecht na een gevleide overwinnning aan de Gaverbeek. Een matig KRC kom nu op drie puntjes van de leider.

Bij de thuisploeg kreeg Moussa Traoré de voorkeur op Nfor. Kevin Roelandts was voor het eerst dit seizoen bij de kern. Bij Genk speelde Carlos niet wegens transferperikelen. Torben Joneleit nam zijn plaats in. Elyaniv Barda kreeg de voorkeur op Buffel. 

In de eerste minuut moest Genk-doelman Courtois meteen uitpakken met een erg knappe save. Teddy Chevalier trapte van dichtbij op Courtois, die de bal tegen de paal devieerde.
 

Zulte Waregem nam de wedstrijd in handen en Genk kon daar weinig tegenin brengen. De nummer twee probeerde het met lange ballen maar de spitsen werden zo niet bereikt. Barda miste een schaarse kans, nadat De Bruyne in buitenspel liep maar slim van de bal bleef.

In de 44ste minuut scoorde Daniel Töszer, tegen het spel in. Hij schoot een vrije trap schuin voor doel aan de rand van de zestien binnen. Doelman Sammy Bossut zag de bal te laat komen, hoewel die min of meer in het midden van het doel binnen ging.

Ook in de tweede helft bleef Genk slordig voetballen. Het spel van de Limburgers bleef van een bedenkelijk niveau. De thuisploeg had echter wat tijd nodig om te herstellen van de opdoffer die ze vlak voor de rust kreeg. Maréval ontsnapte aan een tweede geel nadat hij fel in duel ging met Jelle Vossen.

Hugo Broos bracht met Ernest Nfor neen tweede diepe spitsen in maar het was Genk dat op de counter via Marvin Ogunjimi dicht bij de 0-2 kwam.

Anthony Vanden Borre mocht twintig minuten voor tijd invallen, zijn eerste officiële speelmiuten voor Genk.

De thuisploeg kwam dicht bij de 1-1. Een vrije trap werd door Rémi Maréval met het hoofd verlengd, maar Thibaut Courtois had weer een uitstekende redding in huis.

De thuisploeg stak de neus op het einde nog aan het venster maar slaagde er niet meer in om te scoren.