João Carlos naar het Russische Krasnodar?
Foto: pn
João Carlos kwam vrijdagavond niet in actie in de partij van Racing Genk op Zulte Waregem. De Braziliaanse verdediger lijkt op weg naar het Russische Kuban Krasnodar. Krasnodar speelt in 2011 in de Russische eerste klasse na titelwinst vorig seizoen in tweede. Hij zou er ploegmaat worden van onder andere Marco Né (ex-Beveren en Germinal Beerschot) en komt er Slavoljub Muslin, zijn ex-trainer bij Lokeren, terug tegen.

Carlos reisde wel mee af naar de Gaverbeek maar vroeg aan trainer Vercauteren om niet te spelen. Hij bekeek de partij vanuit de spelersbus. Achteraf vertelde de Braziliaan dat hij 99% zeker naar Krasnodar vertrekt. 'Ik ben 29 jaar, voor mij is het nu of nooit. Ik kan niet meer wachten. Zo'n financiëel mooi aanbod krijg ik nooit meer. Ik moet ook aan mijn gezin denken. Ook Genk krijgt een correcte vergoeding voor mij. Ik ben langs de ene kant erg blij, maar langs de andere kant ook droevig omdat ik één van de beste clubs van België moet verlaten.'

Manager Dirk Degraen vertelde na afloop van de wedstrijd - Genk won met 0-1 -  aan Belgacom TV echter dat hij twee concrete aanbiedingen heeft voor zijn kapitein en dat de club dit weekend zal beslissen op welk aanbod het zal ingaan. Wie naast Kuban Krasnodar nog aast op de diensten van de Braziliaanse verdediger, houdt Genk voorlopig nog geheim.

Eerder had Genk laten weten dat het geen sterkhouders wil laten gaan. De Limburgers hebben nog tot maandagnacht om een vervanger voor de Braziliaan te vinden. (BLA, FC)