De Braziliaanse politie heeft een 64-jarige vrouw bevrijd die acht jaar in de kelder van haar huis opgesloten werd door haar man en zijn nieuwe vrouw. De vrouw is er psychisch slecht aan toe.

De vrouw zat opgesloten in de kelder van haar huis in Sorocaba, op 100 kilometer van Sao Paulo. De politie trof haar daar in onmenselijke omstandigheden aan. 'Het was er walgelijk, overal groeide er mos en er kropen slakken over de muren', zegt een politiecommissaris.

De vrouw werd in 2003 opgesloten door haar man en zijn nieuwe vrouw, die in hetzelfde huis woonden. Volgens hen bezorgde de vrouw hen 'veel werk, schold ze hen uit, at ze compulsief, verscheurde ze haar kleren en deed ze haar behoeftes om het even waa'". De kelder was afgeschermd van de buitenwereld met een traliewerk en de toegangsdeur was bedekt met scherpe pinnen.

Het slachtoffer mocht maandelijks op controle in een psychiatrisch ziekenhuis, in het gezelschap van haar man, maar de artsen merkten al die tijd niets verdachts op.

De daders werden opgepakt en riskeren een celstraf van twee tot acht jaar. Het slachtoffer woont momenteel bij een van haar twee kinderen.