Levenslang voor diepvriesmoord
Foto: Alain Sprimont
De 46-jarige Didier Charron is vrijdag door het hof van assisen van Luik veroordeeld tot een levenslange celstraf. Charron kreeg daarnaast ook een terbeschikkingstelling van 10 jaar. De inwoner uit Verviers werd eerder schuldig bevonden aan de moord op zijn partner Chantal Bernard en haar zoon Bryan Dourcy in april 2007.

De feiten kwamen pas in juli 2007 aan het licht. Tijdens een etentje dat Charron in zijn woning georganiseerd had, vond een van de gasten de bevroren lichamen in de diepvriezer.

De relatie van de beschuldigde en het slachtoffer werd gekenmerkt door echtelijk geweld. Charron weigerde echter om zich neer te leggen bij een scheiding. Op de dag van de feiten diende hij 21 messteken toe aan Bernard, en 22 aan haar zoon.

De jury hield voor haar oordeel rekening met het feit dat Didier Charron enkele maanden voor de feiten al eens geprobeerd had zijn echtgenote te doden en dat hij de slachtoffers herhaaldelijk had bedreigd. Volgens de juryleden was er geen sprake van verzachtende omstandigheden in het voordeel van de beschuldigde.