Bart Van Doorne legt zijn functie van co-hoofdredacteur bij de krant De Morgen met onmiddellijke ingang neer. Dat laat De Persgroep Publishing vrijdag weten. Wouter Verschelden is nu de enige hoofdredacteur van de krant

De directie en Bart Van Doorne hebben in onderling overleg beslist dat hij zijn functie met onmiddellijke ingang neerlegt, is te lezen in een mededeling. Er wordt gekeken naar een passend alternatief voor Van Doorne bij De Persgroep.

Wouter Verschelden, die pas in oktober begon als co-hoofdredacteur, zal - alleszins voorlopig - de functie alleen uitoefenen. Hij wil vrijdag niet kwijt of er een opvolger wordt gezocht voor Van Doorne.

Bart Van Doorne ging in november 2007 aan de slag bij de krant. Daarvoor was hij onder meer correspondent in New York voor "Het Nieuws" op vtm, hoofdredacteur van "Telefacts" en chef nieuws bij de commerciële zender.

Het was onder de leiding van Van Doorne dat er in 2009 protest uitbrak bij het personeel, na een geplande verhuis van de redactie naar Kobbegem en een ontslagronde.