Suarez (Ajax) naar Liverpool, weg vrij voor Torres naar Chelsea?
Foto: PN
Luis Suarez verruilt Ajax voor Liverpool. De clubs zijn tot overeenstemming gekomen over een directe overgang van de Uruguayaanse aanvaller, meldt Voetbal International. Fernando Torres zou volgens The Sun ondertussen gevraagd hebben naar Chelsea te mogen gaan.

Liverpool betaalt 25 miljoen euro voor de Uruguyaan.Eerder deze week veegde Ajax nog een bod van 15 miljoen euro van tafel. Donderdag kwamen de partijen opnieuw niet tot overeenstemming, maar na een hernieuwd overleg op vrijdag werd een akkoord bereikt.

Pere Guardiola, de zaakwaarnemer van de Uruguayaan, bereikte afgelopen week al mondeling overeenstemming over de voorwaarden van een meerjarig contract. Dat betekent dat enkel de medische keuring nog roet in het eten kan gooien.

Dat is alvast goed nieuws voor Anderlecht, dat in 1/16de finales van de Europa League tegen de Nederlandse club uitkomt.

Ondertussen duiken er in Engeland steeds meer geruchten op dat Fernando Torres, sterspeler bij The Reds, gevraagd zou hebben naar Chelsea ten mogen gaan. De Londense club zou 46,5 miljoen euro over hebben voor de Spaanse spits.

Liverpool heeft al laten weten dat Torres niet te koop is. Maar als de speler zelf om een overstap vraagt én er met Suarez al een vervanger werd ingehaald, is het niet ondenkbaar dat Liverpool alsnog zal zwichten voor het geld. Wordt ongewtijfeld vervolgd...