Miss België-kandidate dient klacht in
Lara Binet Foto: gbr
Miss Luik en Miss België-kandidate Lara Binet dient klacht in wegens smaad tegen Darline Devos, de organisatrice van Miss België. Om de onregelmatigheden van de wedstrijd aan te kaarten, zal er bij de rechtbank van eerste aanleg ook een burgerlijke vordering worden ingesteld.

'De wedstrijd is aan geen enkel reglement onderworpen om objectiviteit en transparantie te verzekeren', aldus de advocate van Binet. 'De kandidaten moeten wel een contract tekenen waarin staat dat ze tot het einde moeten volhouden, zoniet volgt een boete van 2.500 euro. Binet had de indruk dat er mogelijk sprake was van het financieel uitbuiten van de kandidaten.'

Een ander probleem is de afwezigheid van reglementering met betrekking tot de gestuurde sms'jes, die de organisatie verschillende duizenden euro's opbracht zonder enige compensatie voor de kandidaten. Organisatrice Devos zou Binet eveneens hebben aangezet om lessen Nederlands te volgen en om tatoeages weg te laten halen bij sponsorende bedrijven.

Binet vraagt zich af waarom er meer kandidaten dan provincies zijn. 'Hoe meer koeien er in de stal staan, hoe meer melk er is', aldus de advocate.