De Wever enige kandidaat voorzittersverkiezingen N-VA
Foto: blg
Bart De Wever is de enige kandidaat bij de voorzittersverkiezingen van N-VA, de partij die hij sinds 2004 leidt. Dat meldt zijn woordvoerder. Hoeveel stemmen De Wever achter zijn naam krijgt, wordt op zaterdag 19 maart bekendgemaakt.

Vrijdag was de laatste dag waarop de N-VA’ers zich kandidaat konden stellen om deel te nemen aan de verkiezingen van een nieuwe algemene voorzitter. Huidig voorzitter en boegbeeld Bart De Wever is uiteindelijk de enige kandidaat.

Over enkele weken, op 24 februari, krijgen de leden van N-VA een brief waarin ze uitgenodigd worden hun stem uit te brengen. Dat kunnen ze elektronisch of schriftelijk doen.

Op 19 maart maakt de partij de stemuitslag bekend. Diezelfde dag kiest de partijraad een nieuw partijbestuur en wordt ook het dagelijks bestuur vernieuwd.

Na de verkiezingsoverwinning van N-VA in juni vorig jaar wordt verwacht dat De Wever een monsterscore haalt. Bij N-VA wordt de algemeen voorzitter voor een periode van drie jaar verkozen.

Het zal voor Bart De Wever zijn derde mandaat zijn. In oktober 2004 werd hij voor het eerst voorzitter, toen hij Geert Bourgeois opvolgde.