BB King headliner op verjaardagseditie Gent Jazz Festival
Foto: Koen Bauters
Blueslegende BB King is op zaterdag 9 juli headliner op een Special Night tijdens de tiende editie van Gent Jazz Festival. Organisator Bertrand Flamang laat vrijdag ook nog weten dat het festival het zestiende lid werd van de International Jazz Festival Organisation (IJFO).

BB King geeft dit jaar zijn Europese afscheidstournee en is in het kader daarvan te zien op Gent Jazz Festival. Steven De Bruyn, Tony Gyselinck & Roland sloegen de handen in elkaar om die zaterdagavond te openen.

"Het trio leverde op de vorige editie van het jazzfestival met het album ’Fortune Cookie’ een knetterend visitekaartje af", aldus de organisatie. Tickets voor die avond zijn vanaf vrijdag te koop.

Gent Jazz Festival verwierf inmiddels een plaats in de IJFO, een selecte club die wereldwijd de 16 voornaamste jazzfestivals groepeert. "Met de recente toetreding krijgen we wereldwijde erkenning voor onze werking en volgehouden kwalitatieve programmering", aldus Flamang.

De koepelorganisatie zet synergieën op voor gemeenschappelijke (schaal)voordelen en artistieke opportuniteiten. Door de toetreding zullen Jazz Middelheim en Jazz & Sounds Festival mee van de voordelen genieten.

Het Gent Jazz Festival loopt van 7 tot 17 juli in de Bijlokesite. Naar aanleiding van de tiende verjaardag wordt een bijzonder programma uitgewerkt