John Travolta in de huid van maffiabaas John Gotti
Foto: *
Louche zaakjes, liquidaties en afpersingen. John Travolta begeeft zich binnenkort in duistere kringen. De Hollywoodacteur zal de rol van John Gotti vertolken in een biopic over de beruchte, inmiddels overleden maffiabaas uit New York.

Travolta en Ingels hadden begin deze week een geheime meeting in een donker achterkamertje in restaurant Amici in Californië.

"Travolta en ik hadden een gesprek over de plannen om het leven van John Gotti te verfilmen", aldus Marty Ingels aan showbizzsite TMZ.com. "Ik wil hem voor de hoofdrol."

Travolta zelf houdt voorlopig nog de lippen stevig op elkaar. "Ik heb geen weet over die rol", klonk het tegen TMZ. Maar volgens Ingels is bijna alles in kannen en kruiken, enkel een handtekening ontbreekt nog.

Naast Travolta zou ook "127 Hours"-ster James Franco zijn plekje krijgen in de familie van de New Yorkse maffiabaas. Franco wordt getipt voor de rol van John Gotti Jr.

John Gotti, ook wel Teflon Don genoemd, werd in 1992 achter de tralies gezet waarna hij in 2002 overleed aan de gevolgen van keelkanker. Hij werd 61 jaar.