Het openbaar ministerie heeft vijf jaar cel gevorderd voor Shana W. (26) uit Antwerpen. Ze wordt vervolgd voor poging tot doodslag, omdat ze haar vriendin met een mes in de hals had gestoken tijdens een ruzie. W. ontkent dat ze haar vriendin wilde doden. De zaak is vrijdag behandeld voor de Antwerpse strafrechter.

Shana W. had sinds juni 2009 een relatie met het slachtoffer en woonde ook met haar samen in Hoboken. Het boterde echter niet meer tussen de twee en de beklaagde was door haar vriendin naar de zetel verbannen.

Op 1 maart 2010 kregen ze opnieuw woorden. Shana W. nam in de keuken een mes en duwde haar vriendin tegen de deur. 'Meisje, het kan me niet schelen. Als ik je nu niet vermoord, doe ik het straks wel in je slaap', zou de beklaagde gezegd hebben. Ze stak haar vriendin daarna met een mes in de hals.

Shana W. belde vervolgens meteen de hulpdiensten. Het slachtoffer werd geopereerd en overleefde de bijna fatale messteek. Uit de locatie en de diepte van de wonde besloot het openbaar ministerie dat de beklaagde de vrouw wilde doden, maar zij betwistte dat. Ze ontkende eveneens dat ze haar vriendin bedreigd had.
Het slachtoffer stelde zich burgerlijke partij en vorderde 17.784 euro schadevergoeding.
Vonnis op 25 februari.