Nacer Chadli kiest voor Rode Duivels
Nacer Chadli met zijn club Twente in de Champions League. Foto: Belga
Nacer Chadli, de 21-jarige beloftevolle winger van de Nederlandse landskampioen FC Twente, heeft vrijdag aan bondscoach Georges Leekens laten weten dat hij voor de Rode Duivels gekozen heeft. Chadli is immers in Luik geboren, maar heeft naast de Belgische ook de Marokkaanse nationaliteit. Daardoor kon hij kiezen voor welk land hij zou aantreden.

De Marokkaanse bondscoach Eric Gerets was enkele maanden geleden bij de pinken en selecteerde Chadli voor de vriendschappelijke oefeninterland tegen Noord-Ierland. Hij debuteerde daarin voor Marokko en de speelde de ganse wedstrijd. Omdat het slechts om een vriendschappelijke wedstrijd ging, kon Chadli daarna nog steeds voor België kiezen.

Gerets riep hem onlangs nog voor de tweede keer op voor Marokko, maar uiteindelijk lijkt de vleugelaanvaller dan toch voor België gekozen te hebben. Georges Leekens nam hem alvast op in zijn voorselectie voor de vriendschappelijke interland tegen Finland op 9 februari.

'We zijn Chadli al geruime tijd aan het volgen. In samenspraak met Michel Preud'homme, zijn trainer bij Twente, heb ik Chadli de voorbije Champions League-campagne met Twente rustig laten afwerken vooraleer hem in de voorselectie op te nemen. Ik wens Michel Preud'homme ook uitdrukkelijk te bedanken voor de medewerking. Ik heb van Chadli begrepen dat zijn keuze voor de Belgische nationale ploeg een keuze van het hart is. Hij kijkt er naar uit om deel uit te maken van deze jonge en ambitieuze Rode Duivels', aldus Leekens.

De definitieve selectie voor België-Finland wordt bekendgemaakt op donderdag 3 februari.