De Spaanse voormalige wereldkampioen Fernando Alonso en zijn Braziliaanse ploeggenoot Felipe Massa hebben vrijdag in het Italiaanse Maranello met trots de nieuwe Ferrari F1 voor het seizoen 2011 voorgesteld.

'We hebben de F150 ontwikkeld voor een heel eenvoudig doel. We moeten dat nu bereiken', verklaarde teambaas Stefano Domenicali vrijdag tijdens de voorstelling van de nieuwe F1-bolide. Daarmee maakte hij meteen de ambities van 'La Scuderia' voor 2011 bekend. Nadat het vorige seizoen na een tactische misser in de slotrace in mineur werd afgesloten, zal men in Ferrari-land deze keer enkel vrede nemen met de wereldtitel.

En daarvoor wordt er vooral gekeken naar de Spaanse tweevoudige wereldkampioen Fernando Alonso. Na zijn eerdere wereldtitels bij Renault (2005 en 2006) strandde hij vorig seizoen in zijn eerste jaar bij Ferrari op amper vier punten van de Duitser Sebastian Vettel (Red Bull).

Ter ere van de 150 jaar onafhankelijkheid van Italië staat de vlag van het land op de vleugel van de auto afgebeeld. In vergelijking met vorig jaar heeft de bolide een grotere neus.
Het nieuwe F1-seizoen gaat op 13 maart in Bahrein van start.