Lange files door ongeval met vrachtwagen op viaduct Vilvoorde
Foto: Vigneron Pascal
Op het viaduct van Vilvoorde is een vrachtwagen door de middenberm gegaan. De oplegger stond op de buitenring, de cabine van de vrachtwagen belandde op de binnenring. Twee bestuurders raakten gewond. Op de snelwegen waren de grootste problemen tegen de avondspits achter de rug, maar het verkeer dat vertrok uit Brussel ondervond nog grote hinder van het ongeval.

Het ongeval veroorzaakte al snel een enorme verkeershinder. In beide richtingen was maar een rijstrook vrij. Op de buitenring was het aanschuiven vanaf Sint-Stevens-Woluwe, op de binnenring vanaf Wemmel.

De plaats van het ongeval was sinds 15.45 opnieuw vrij. Op de binnenring waren er tegen de avondspits geen verkeersproblemen meer, op de buitenring was er wel hinder, maar niet meer dan tijdens een normale avondspits, zegt Beeckman.

Op het omliggende wegennet was het vrijdagavond wel aanschuiven. 'Mensen hebben zoveel mogelijk de plek van het ongeval proberen te vermijden door voor omliggende wegen te kiezen. Daardoor heeft het verkeer zich op die wegen opgestapeld. Het spitsverkeer dat daar nog bijkomt, zorgt ervoor dat de klassieke knelpunten rond en in Brussel al sinds ongeveer 15 uur vast zitten.' Het ging onder meer om het Reyerscomplex, de Woluwelaan van Watermaal-Bosvoorde tot Vilvoorde en Sterrebeek.

Over de middenberm

Het spectaculaire ongeval gebeurde om iets na twaalf uur, toen een personenauto in aanrijding kwam met een vrachtwagen. Dat gebeurde op de buitenring.

De bestuurder van de wagen en de chauffeur van de truck verloren beide de controle over het stuur, ze slingerden over de weg en belandden tegen de vangrail van de middenberm. De klap was zo hevig dat de personenauto verpletterd werd. De cabine van de vrachtwagen werd afgerukt en vloog over de middenberm tot op de binnenring terecht. Ze kwam bovenop een wagen terecht.

De bestuurder van de eerste auto en de vrachtwagen raakten allebei gewond. De vrachtwagenchauffeur liep zelfs zware verwondingen op. De twee inzittenden van de tweede wagen, waarop de vrachtwagencabine terecht kwam, bleven gelukkig ongedeerd, al werd de bestuurder wel even naar het ziekenhuis gebracht omdat hij zich niet goed voelde.