Kleine clubs boycotten vergadering over competitiehervorming
Foto: belga
De Raad van Bestuur van de Pro League zou deze middag vergaderen over de competitiehervorming, maar die meeting gaat niet door. Zeven clubs lieten weten niet te zullen opdagen, waardoor de vereiste tweederde meerderheid niet kan bereikt worden.

'Gelet op het aantal afzeggingen van de clubs voor de Raad van Bestuur van vandaag, kan het aanwezigheidsquorum niet bereikt worden. Hierop werd beslist deze vergadering af te gelasten. Een nieuwe datum zal eerstdaags bepaald worden', luidt het in een officiële mededeling van de Pro League.

De grote clubs (Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk en AA Gent) willen koste wat het kost de huidige formule behouden. Zij willen de andere clubs op hun beslissing doen terugkomen door een ruimere financiële compensatie in te bouwen. In ieder geval willen ze het huidige opzet met zestien en play-offs nog minstens twee seizoenen behouden.

De kleinere clubs zijn het daar niet mee eens. Zij vrezen een lucratief tv-contract te ontlopen. Zeven van hen stuurden hun kat naar de vergadering vandaag, die dus maar werd afgeblazen.