Allerslimste Mens breekt records
De finalisten van de Allerslimste Mens Eva Brems, Bert Kruismans, Stany Crets Foto: © vrt 2010
1.974.810 kijkers zagen Bert Kruismans gisteren de Allerslimste Ter Wereld worden. Ontzettend veel, maar toch geen record. Over alle seizoenen bekeken was de Allerslimste-editie wel een absolute topper.

 Het was reuzespannend, gisteravond. Minder werd ook niet verwacht van het sluitstuk van een hele reeks clashes tussen de crème de la crème van de deelnemers van alle afgelopen edities.

Net geen 2 miljoen mensen stemden voor de finale af op Eén. De Allerslimste Mens Ter Wereld haalde daarmee een hallucinant marktaandeel van 75,4 procent. Nodeloos te zeggen dat het de best bekeken aflevering van het seizoen was.

De meest bekeken uitzending ooit is het echter niet. De finale tussen Bert Kruismans en Stany Crets kon toch net wat minder boeien dan die in 2009 tussen Freek Braeckman en Bart De Wever. Toen keken er 2.126.461 mensen.

Wie overigens dacht dat er een zekere moeheid was ingetreden, dat niemand nog echt wakker lag van de grapjes tussen Erik Van Looy en de zijnen, die krijgt bij deze ongelijk. Over alle seizoenen heen steekt de jongste editie met kop en schouders boven alle andere uit.

Gemiddeld zaten er dagelijks 1.649.089 mensen voor de buis, goed voor een marktaandeel van 65,6 procent. Dat is bijna 200.000 kijkers meer dan het vorige seizoen, gewonnen door Linda De Win, de vorige recordhouder met 1.457.822.