Vlucht Moebarak naar België?
Vlucht MS299 die volgens sommige geruchten president Moebarak met enkele kisten goud van Luxor naar Zaventem zou brengen. Foto: rr
Op het internet zwellen de geruchten over een mogelijk vertrek van president Moebarak uit Egypte aan. Een van de mogelijke bestemmingen die daarbij genoemd worden, is België.

Het protest in Egypte tegen het bewind houdt aan en, met het voorbeeld van zijn Tunesische ambtstenoot Ben Ali in het achterhoofd, wordt er al druk gespeculeerd over het vertrek - de vlucht zeg maar - van president Hosni Moebarak. Het is onduidelijk of dat reëel is, of dat de actievoerders hun wensen voor werkelijkheid houden, maar de geruchten doen wel druk de ronde.

Een van de mogelijke bestemmingen die daarbij genoemd worden, is Zaventem. Onder meer op Facebook vallen daar berichten over te lezen. Zelfs CNN publiceert een bericht van een blogger dat er in Luxor een vliegtuig klaargemaakt wordt voor de president. Die zou met enkele kisten goud naar Zaventem vliegen. De Amerikaanse nieuwszender geeft wel aan dat het bericht niet geverifieerd is.

Ook eerder doken er al geruchten op dat familieleden van Moebarak vertrekkensklaar zouden zijn, maar daar werd behalve een formele ontkenning door officiële bronnen in Egypte niets meer van gehoord.

Het is ook hoogst onduidelijk of België de eindbestemming zou zijn, mocht het ooit zover komen. Er duiken namelijk ook andere plaatsen op waar Moebarak zogezegd zou naartoe trekken - of moeten trekken - gaande van Israël tot Saudi-Arabië.