An-Sophie Mestach wint dubbelspel juniorentoernooi Australian Open
An-Sophie Mestach Foto: Photo News
An-Sophie Mestach heeft vrijdag in het Australische Melbourne samen met de Nederlandse Demi Schuurs het dubbelspel bij de junioren op de Australian Open gewonnen. In de finale won het Belgisch-Nederlandse duo, als zesde geplaatst in Melbourne, in twee sets (6-2 en 6-3) tegen de Japanse meisjes Eri Hozumi en Miyu Kato. Na amper 57 minuten stond de eindstand al op het bord.

Vooral in de eerste set, die amper 25 minuten duurde, werden de Japanse meisjes van het terrein geblazen (6-2). In de tweede set boden ze meer weerwerk en verliep het setbegin gelijk opgaand, maar daarna moesten ze opnieuw hun meerdere erkennen in Mestach en Schuurs (6-3).

Het was van 2002 geleden dat een Belgisch meisje het dubbelspel op het juniorentoernooi van een grandslam kon winnen. In dat jaar schreef Elke Clijsters zowel Wimbledon als de US Open op haar naam. Op de US Open deed ze dat samen met Kirsten Flipkens, op Wimbledon had ze de Tsjechische Barbora Strycova aan haar zijde.

Mestach is in uitstekende doen want ze plaatste zich eerder op de dag voor de finale in het enkelspel van de Australian Open bij de junioren. De 16-jarige Gentse, nummer vijf op de wereldranglijst voor junioren en tweede reekshoofd in Melbourne, versloeg in de halve finales de 17-jarige Française Caroline Garcia (ITF 13) in drie sets. Het werd 6-3, 2-6 en 6-4. In de finale van het enkelspel neemt ze het zaterdag op tegen de Puerto Ricaanse Monica Puig.