An-Sophie Mestach speelt juniorenfinale Australian Open
An-Sophie Mestach Foto: Photo News
An-Sophie Mestach heeft zich vrijdag voor de finale van de Australian Open bij de junioren geplaatst. De 16-jarige Gentse, nummer vijf op de wereldranglijst voor junioren en tweede reekshoofd in Melbourne, versloeg in de halve finale de 17-jarige Française Caroline Garcia (ITF-13/8e reekshoofd) in drie sets. Het werd 6-3, 2-6 en 6-4.

Zaterdag staat onze landgenote in de finale tegenover de winnares van het duel tussen de 17-jarige Peruaanse Monica Puig (ITF-4/5e reekshoofd) en de 16-jarige Canadese Eugenie Bouchard (ITF-21/14e reekshoofd).

An-Sophie Mestach kan de eerste Belgische worden die de Australian Open voor junioren wint. In het verleden wonnen vijf Belgen, één jongen en vier meisjes, wel al andere Grand Slams voor junioren: Jacky Brichant Roland Garros in 1947, Christiane Mercelis Wimbledon in 1949, Nancy Feber Wimbledon in 1993, Justine Henin Roland-Garros in 1997 en Kirsten Flipkens Wimbledon en de US Open in 2003.

Vrijdag speelt Mestach ook de finale van het dubbelspel. Daarin neemt ze het aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs op tegen het Japanse duo Eri Hozumi en Miyu Kato.