Politie verdacht van corruptie en privégebruik van helikopters
Foto: kms
Het parket van Brussel voert een onderzoek naar corruptie bij de Dienst Luchtsteun van de federale politie. Zowat 30 speurders voerden donderdag een huiszoeking uit op de basis van Melsbroek. Dat berichten de kranten De Morgen en Gazet van Antwerpen vrijdag.

De speurders namen computers, archieven, de boekhouding en vliegboeken in beslag. Het gebruik van politiehelikopters voor privégebruik, het niet respecteren van procedures voor openbare aanbestedingen en het langs de kassa passeren bij het afsluiten van contracten met privébedrijven zijn slechts enkele van de aantijgingen tegen een aantal personeelsleden, vooral uit het commando.

Tijdens een urenlange huiszoeking donderdag werden alle aanwezige personeelsleden 'opgesloten' in de kantine. Minstens twee mannen werden onmiddellijk afgevoerd voor ondervraging. Onder hen de verantwoordelijke van de politiedienst, hoofdcommissaris Herman P., en burgerpersoneelslid Luc S. Die laatste combineert zijn werk bij de Dienst Luchtsteun met een functie van productverantwoordelijke bij een privébedrijf dat actief is in de helikopterbranche.