MR-voorzitter Didier Reynders heeft donderdagavond tevreden gereageerd op de opening naar de liberale partijen die PS-voorzitter Elio Di Rupo tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn partij lanceerde. Hij herhaalde dat zijn partij geen enkele partij uitsluit.

"Ik verheug me over de opening die Elio Di Rupo heeft gemaakt naar de liberale partijen. Zijn oproep voor de oprichting van een regering van nationale eenheid of een uitbreiding van de regering van lopende zaken is in feite duidelijk een opening naar de liberalen", stelt Reynders.

Reynders merkt op dat Di Rupo enkele weken geleden al verklaringen in die zin had gedaan. "Ik denk dat hij zijn lessen heeft getrokken uit de mislukking van de onderhandelingen met zeven partijen", voegde de uittredende voorzitter van de Franstalige liberalen toe.

Reynders herhaalde dat zijn partij verantwoordelijkheid wil nemen in een sociaaleconomische regering, maar ook in institutionele onderhandelingen "met iedereen die wil onderhandelen".

Hij onderstreepte dat zijn partij geen exclusieven dicteert met betrekking tot andere partijen. "Dat is het unanieme standpunt van mijn partij", beklemtoonde Reynders.