Emmanuel Adebayor werd donderdag voorgesteld bij Real Madrid. De Togolese spits verruilde eerder deze week Manchester City op huurbasis voor de 'Koninklijke'.

De 26-jarige Togolees moet in de Spaanse hoofdstad het gemis van Gonzalo Higuain opvangen, die langdurig geblesseerd is.

'Mijn droom is uitgekomen. Ik kan nu weer voetballen op het hoogste niveau, dat dit bij Real Madrid kan maakt het nog mooier', zei de aanvaller bij de persvoorstelling. 'Na Arsenal vertrok ik naar City. Het klopt dat ik dat ik ups en downs heb gekend, daarnaast ontsnapte ik aan de dood in de aanloop naar de Afrika Cup.'

De spits, die bij de 'Citizens' niet voorkwam in de plannen van oefenmeester Roberto Mancini, is in de wolken met zijn transfer.
'Ik ben vereerd en vooral heel blij dat ik bij deze club aan de slag kan. Na alles wat er de afgelopen zes maanden gebeurd is ben ik opgelucht, voel ik me goed en vooral heel blij. Ik ben een voetballer. Wat ik nog heb is de kans om het op het veld te laten zien. Ik denk niet dat er veel fout is gegaan bij City. De trainer verloor het vertrouwen in me en koos voor andere spelers.'

De Afrikaan kwam in de eerste seizoenshelft slechts acht keer binnen de lijnen bij Manchester City, waarbij hij tot één doelpunt kwam.