Contador aanvaardt schorsing niet
Foto: AP
De Spaanse wielrenner Alberto Contador zal de dopingschorsing van één jaar die hem door de Spaanse federatie voorgesteld wordt, niet aanvaarden. Indien nodig trekt hij naar het Internationaal Sporttribunaal TAS.

'Alberto is immers volstrekt onschuldig, er treft hem geen enkele blaam", verklaarde zijn advocaat Andy Ramos donderdag. Ramos voegde eraan toe dat het rapport van de Spaanse federatie vol "onnauwkeurigheden" staat.

Contador zelf geeft vrijdag een persconferentie in Mallorca, waar hij met zijn team Saxo Bank op stage is. Donderdag trainde Contador niet mee. Volgens zijn woordvoerder heeft het nieuws hem te erg aangegrepen.
'Het is hard aangekomen. Net omdat hij niets misdaan heeft. De Spaanse federatie gelooft zelf niet in zijn schuld. Dat ze slechts één jaar vragen, bewijst dat.'


De 28-jarige Contador testte tijdens de tweede rustdag van de voorbije Ronde van Frankrijk, die hij won, positief op clenbuterol. De aangetroffen hoeveelheid was wel miniem. Volgens "El Pistolero" is de positieve test een gevolg van het eten van vervuild vlees. In augustus werd hij al voorlopig geschorst door de UCI.
 

Contador, ook winnaar in 2007 en 2009, riskeert ook zijn tourzege van 2010 kwijt te spelen. Die zou dan voor de Luxemburger Andy Schleck zijn. Totnogtoe is de Amerikaan Floyd Landis de enige die door een dopingzaak de eindzege in de Ronde van Frankrijk af moest geven..