Lichaam van verdwenen Duits jongetje gevonden
Foto: REUTERS
In Duitsland heeft de politie na maandenlang zoeken het lichaam gevonden van een tienjarig jongetje dat op 3 september was verdwenen. Waar het lijkje werd aangetroffen, is niet gezegd. Er is ook een verdachte opgepakt.

Het slachtoffertje, "Mirco", verdween toen hij op 3 september met de fiets op weg was naar zijn huis in Grefrath, aan de Nederlandse grens. De enige aanwijzingen waarover de speurders beschikten, waren de mobiele telefoon en de bezittingen van het jongetje die langs de kant van de weg werden teruggevonden, en een getuigenverklaring over een verdachte auto.

De dag voor de macabere vondst werd een man uit de regio opgepakt. Volgens berichten in de media gaat het om een man die zelf kinderen heeft. Er zou "overtuigend" bewijs tegen hem zijn gevonden. De politie vermoedt dat de moord is gepleegd om seksueel geweld jegens het slachtoffertje te verdoezelen.

De doorbraak in de zaak komt er na maanden van intensief speurwerk, waarbij de onderzoekers honderden eigenaars van een Volkswagen screenden.

Het moordonderzoek is een van de grootste onderzoeken die ooit door de Duitse politie werden gevoerd. Maar liefst 65 speurders zaten voltijds op de zaak, en meer dan 1.000 medewerkers hielpen met de interviews.