Een sluimerende burenruzie is woensdagavond uitgemond in een steekpartij in de Antwerpse Kronenburgstraat. Een man ging er zijn buurman te lijf met een samoeraizwaard.

Blijkbaar was er al langer onenigheid tussen beide mannen, omdat de ene de andere van diefstal verdenkt. Die onenigheid leidde woensdagavond tot een vechtpartij.

Een 48-jarige bewoner stond samen met een kennis aan de deur van het pand. Toen de tweede man even iets ging halen in zijn appartement en korte tijd later terugkwam, zag hij dat een derde man slaags was geraakt met de 48-jarige man.

Bij de vechtpartij werd een samoeraizwaard gebruikt. De 48-jarige man kon het zwaard tijdens de schermutseling afhandig maken, in twee breken en wegsmijten. Daarop nam de aanvaller de benen.

Het slachtoffer had tijdens de vechtpartij verschillende verwondingen opgelopen in het aangezicht en aan het hoofd. Hij werd verzorgd in het Sint-Vincentiusziekenhuis en mocht later op de avond het ziekenhuis verlaten. Het slachtoffer en de getuige werden al verhoord. De verdachte is nog steeds voortvluchtig.