Roger Federer: 'De start van iets nieuws'
Foto: AFP
Roger Federer zal de Australian Open dit jaar niet voor de vijfde keer winnen. De Zwitser, titelverdediger in Melbourne, ging in zijn halve finale met 7-6 (7-3), 7-5 en 6-4 onderuit tegen de Serviër Novak Djokovic.

'Novak speelde fantastisch en ik vind dat ik zelf ook niet slecht heb gespeeld. Het was een heel intense wedstrijd', vertelde Federer na afloop. 'Uiteraard is het een ontgoocheling om te verliezen. Op de belangrijke punten stond hij er misschien meer dan ik. Hij heeft het me echt niet makkelijk gemaakt.'


Federer (29) blijft voorlopig steken op 16 grandslamzeges, waarmee hij wel nog steeds absoluut recordhouder is. Hij kan het verlies dan ook goed plaatsen.
'Natuurlijk had ik zondag graag een kans gekregen op een nieuwe zege, maar Novak was vandaag de betere. Dat moet ik aanvaarden. Dit is geen einde, maar de start van iets nieuws. Ik kijk uit naar de volgende toernooien. De laatste tijd heb ik weinig matchen verloren, de goede vorm is er. Vandaag ben ik gewoon gebotst op iemand die nog iets beter was', besloot Federer, wiens volgende afspraak het toernooi in Dubai over drie weken is.