Novak Djokovic: 'Speel momenteel mijn beste tennis'
Foto: Reuters
Novak Djokovic plaatste zich donderdag voor de finale van de Australian Open. De Serviër zorgde voor een kleine stunt door titelverdediger en viervoudig winnaar Roger Federer in drie sets te verslaan.

'Het is moeilijk te verwoorden wat je voelt als je op een spelletje van een grandslamfinale en een zege tegen Roger Federer staat. Hij is een meester in het druk op de tegenstander leggen', vertelde Djokovic na zijn knappe zege.

'Het was belangrijk dat ik de geboden kansen ook greep. In de tweede set stond ik een break voor en twintig minuten later keek ik tegen een 5-2 achterstand aan. Als ik die set had verloren, weet ik niet hoe het zou zijn afgelopen.'


Djokovic won de Australian Open al eens in 2008. Het is voorlopig zijn enige grandslamzege.
'Ik ben gewoon blij dat ik momenteel mijn beste tennis speel', ging hij verder. 'De Australian Open is een mooi toernooi omdat er zoveel verschillende landen aanwezig zijn. Soms lijkt het wel een voetbalwedstrijd. Tennisspelers zijn zo’n sfeer niet gewoon, maar het is wel leuk.'


Zondag staat Djokovic in de finale tegenover de Spanjaard David Ferrer of de Brit Andy Murray. 'Hun halve finale bekijk ik morgen vanuit mijn bed. Het zijn beiden uitstekende spelers. David speelde een grootse match tegen Rafa, en ook Andy is in vorm. In een grandslamfinale kan alles gebeuren', besloot Djokovic.