De parlementaire commissie die onderzoek doet naar de omgang van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi met een 17-jarig Marokkaanse meisje heeft nieuw materiaal in handen gekregen van Milanese aanklagers. Het onderzoek naar het seksschandaal rondom Berlusconi lijkt zich hierdoor uit te breiden.
In de nieuwe stukken van de aanklagers zijn transcripten opgenomen van telefoongesprekken tussen jonge vrouwen die feesten bezochten in de villa van de premier. Ook zouden de aanklagers bewijzen hebben dat Berlusconi de meisjes heeft betaald.
 
Het persbureau Ansa schrijft dat het de documenten in handen kreeg en spreekt van een tweede minderjarige op de feestjes van de premier. Iris Berardi, geboren in december 1991 en door de onderzoekers beschouwd als een 'notoire prostituee', was minderjarig toen ze in november en december 2009 acte de présence mocht geven in minstens twee residenties van 'Il Cavaliere. De gerechtelijke documenten baseren zich op de lokalisatie van de gsm van het meisje.
 
De aanklagers hadden eerder al vierhonderd pagina's aan documenten aan de commissie overhandigd. Berlusconi ontkent de aantijgingen en noemde ze 'schandelijk'.
 
De onderzoekscommissie moet nu beslissen of ze een huiszoeking bij een aantal huizen van Berlusconi toestaat.