Bewindvoerders Brink's praten met banken
Stakerspost bij Brink's in Strépy, 8 november 2010.photo news Foto: © Christophe Licoppe
De voorlopige bewindvoerders van waardetransporteur Brink’s Belgium proberen een alternatieve oplossing te zoeken om het bedrijf te redden, maar vroegen wel al het faillissement aan. Vanavond praten ze met de banken.

De voorlopige bewindvoerders van Brink's Belgium, Alain Zenner en Gérard Delvaux, geven na het afhaken van kandidaat-overnemer Loomis de moed nog niet op. om 18 uur vanavond is een gesprek met de banken gepland, één van de pogingen die ze nog ondernemen om een doorstart mogelijk te maken.

De bewindvoerders hebben vandaag wel, zoals de wet voorschrijft, het faillissement aangevraagd. Dat wordt normaal maandag uitgesproken.

Als klanten zijn de banken volgens Zenner vragende partij voor een tweede speler op de markt van het waardentransport, naast G4S. Een overname door die laatste zou overigens mededingingsproblemen veroorzaken.

De bewindvoerders zullen ook een inventaris maken van eventuele overnemers.
Zakenman Ramy Baron, die samen met Loomis Brink's Belgium wou overnemen, zegt nog steeds geïnteresseerd te zijn. Zijn optimisme is, zo geeft hij toe, wel afgenomen.

De voorlopige bewindvoerders contacteerden woensdagavond al Ramy Baron en andere bedrijven die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een overname.