Vera Zvonareva: 'Kim was te goed'
Foto: afp
'Kim was vandaag veel te snel en speelde te goed voor mij.' Dat vond Vera Zvonareva (WTA 2) na haar verloren halve finale van donderdag op de Australian Open in Melbourne tegen Kim Clijsters (WTA 3). De Limburgse haalde het na 1 uur en 13 minuten met tweemaal 6-3.

'Ik probeerde zo lang mogelijk aan te klampen. Ik wist wel wat ik moest doen, maar haar slagen waren te precies. Misschien was de kwaliteit van mijn slagen vandaag niet goed genoeg om haar pijn te doen. Ze speelde enorm snel en dat beïnvloedde mijn spel wel een beetje, want ik was wat passief', verklaarde Zvonareva.

'Ik heb zeker kansen gekregen, maar heb ze niet gegrepen. Toch heeft Kim een uitstekende wedstrijd achter de rug. Ze heeft veel ervaring in Grand Slams. Als het nodig is, kan ze haar niveau opkrikken.'

Zvonareva werd op de persconferentie ook op de hoogte gebracht van het feit dat Justine Henin noodgedwongen een punt achter haar carrière moet zetten. 'Het is nooit leuk om te vernemen dat een speelster als Justine stopt, omdat ze veel voor het vrouwentennis heeft betekend. Ze is een uitstekende speelster en we zullen haar missen. Dit is sport, maar het is erg jammer', stelde ze.