Clijsters voorbij Zvonareva naar finale Australian Open
Kim Clijsters Foto: Belga
Kim Clijsters speelt zaterdag tegen de Chinese Na Li de finale van de Australian Open. Onze landgenote versloeg in haar halve finale Vera Zvonareva, het Russische nummer twee van de wereld, met 6-3, 6-3.

Clijsters had het niet onder de markt in de eerste set tegen Zvonareva. Ze moest meteen haar service inleveren, maar ging gelukkig meteen zelf door de opslag van de Russische. In een hoogstaande eerste set met vele lange rally's en knappe punten bleven de speelsters aan elkaar gewaagd tot een 4-3-stand in het voordeel van Clijsters. Onze landgenote ging voor een tweede keer door de opslag van het nummer twee op de wereldranglijst en serveerde vervolgens zelf de eerste set uit.

Clijsters en Zvonareva maakten er ook in de tweede set een boeiend kijkstuk van. Bij 1-1 bezweek de Russische opnieuw op haar eigen opslag. Een ijzersterke Clijsters gaf zelf niks meer prijs. Bij 4-3 in het voordeel van de Limburgse moest Clijsters twee breakpunten toestaan, maar onze landgenote werkte ze netjes weg: 5-3 en de veer was gebroken bij Zvonareva. 

Zaterdag finale tegen Na Li

Clijsters maakte het af met een schitterend dropshot: 6-3, 6-3. In de finale wacht de Chinese Na Li, die eerder op de dag Caroline Wozniacki, het nummer één van de wereld, versloeg in drie sets. Voor Clijsters een uitstekende gelegenheid om revanche te nemen voor de verloren finale in Sydney van twee weken geleden. Clijsters kwam in die finale 5-0 voor in de eerste set tegen Na LI, maar gaf de partij toch nog uit handen. Onze landgenote is dus gewaarschuwd.