Justine Henin zet opnieuw punt achter carrière
Justine Henin Foto: AFP
Justine Henin zet door aanslepende problemen met haar elleboog een punt achter haar carrière. 'De artsen zijn formeel, mijn elleboog is te breekbaar en gekwetst opdat ik mijn passie en mijn beroep op hoog niveau kan blijven uitoefenen', maakte Henin woensdag bekend.

'Ik heb de laatste dagen verschillende onderzoeken ondergaan die hebben bevestigd dat mijn elleboog opnieuw heel wat schade heeft opgelopen door mijn avontuur in Australië.'
'Na mijn val op Wimbledon in juni, wist ik dat het ingewikkeld zou zijn om terug te komen. Maar ik had besloten om te blijven spelen en om alles te geven om de blessure te overwinnen. De laatste maanden ben ik zelden gespaard gebleven door de pijn, het zijn dan ook maanden geweest van zware beproeving. De tijd is voorbijgegaan en de twijfels zijn gegroeid, en enkel de terugkeer naar de competitie zou me antwoorden geven. Niet de antwoorden waarop ik hoopte ... helaas. Ik heb de laatste weken alle dagen iets meer pijn geleden, maar ik geloofde dat mijn wil de bovenhand zou nemen. Vandaag zijn de onderzoeken duidelijk en de artsen formeel, mijn elleboog is te breekbaar en gekwetst opdat ik mijn passie en mijn beroep op hoog niveau kan blijven uitoefenen', schrijft Henin.

Justine Henin (29) won zeven grandslamtoernooien (waaronder 4 keer Roland Garros) en een gouden medaille op de Olympische Spelen in Athene. Ze stond in totaal 117 weken op de nummer 1 van de WTA-rangschikking.

In 2002 trouwde ze en voegde de naam van haar man toe aan haar eigen naam: Justine Henin-Hardenne. Na persoonlijke problemen besloot ze op 23 januari 2007 de scheiding aan te vragen, zodat ze opnieuw onder de naam Henin tenniste.

'De mooiste backhand ter wereld'
Justine Henin werd door haar supporters ook wel Juju genoemd. Momenteel woont ze in Monaco. Haar tennisspel werd gekenmerkt door een vaak perfecte uitvoering van een grote verscheidenheid aan slagen, waarvan haar backhand, die John McEnroe 'de mooiste backhand ter wereld' noemde, de beruchtste is.

Op 14 mei 2008 maakte Henin eerder al vrij onverwacht bekend met het tennissen te stoppen. Ruim één jaar later, op 22 september 2009 maakte ze echter bekend dat ze haar rentree aan het voorbereiden was. Die rentree was dus van korte duur.

Op de Australian Open verloor ze in de derde ronde van de Russin Svetlana Kuzntesova in twee sets met 4-6 en 6-7.