In vijf stappen: een beleggingsrecept naar uw smaak
Foto: DSO
Beleggen lijkt een moeilijke klus. Want hoe kiest u een beleggingsportefeuille op uw maat? Dat kan in vijf eenvoudige stappen. Want beleggen is net als koken: met een goed recept en de juiste ingrediënten maakt u in een handomdraai een topgerecht naar uw smaak.

Stap 1: Welke financiële kok bent u?
Bepaal uw (beleggers)profiel volgens uw financiële situatie,
kennis, ervaring en beleggingsdoelstellingen.

Stap 2: Houd de voorraadkast in het oog
• Houd steeds voldoende financiële reserve en beleg niet met geld dat u nodig hebt voor uw dagelijkse kost(en) en/of voor onverwachte uitgaven!

Stap 3: Geniet van de fiscale voordelen op het menu
• Wie slim belegt, kiest eerst voor de recepten die ook fiscale voordelen bieden. Zowel bij pensioensparen als bij langetermijnsparen geniet u van een fors belastingvoordeel.

Stap 4: Recepten voor speciale gelegenheden
• De basis van een geslaagd gerecht is een goeie voorbereiding. Als u een specifiek doel voor ogen heeft, zoals een nieuwe woning, begin dan tijdig met doelsparen.

Stap 5: Kruid uw beleggingsportefeuille naar eigen smaak af
• Eens uw beleggersprofiel is bepaald, van pittig tot licht gekruid, biedt BNP Paribas Fortis verschillende modelportefeuilles naar uw smaak.
• Wilt u het beheer van de portefeuille uitbesteden aan specialisten? Of houdt u liever een vinger in de pap en wilt u de strategie zelf bepalen en de samenstelling van uw portefeuille aanpassen? Beide formules zijn mogelijk.

Is uw eetlust aangescherpt?
Boek uw tafel in een BNP Paribas Fortis-kantoor of via 0800/96 336
of surf naar www.bnpparibasfortis.be/beleggingsmenu.