Lutselus, een parochie van het Limburgse Diepenbeek, ontsnapte tijdens kerstnacht aan een drama. De kerk stortte er enkele uren na de middernachtmis in. De gemeenteraad heeft nu het licht op groen gezet voor een nieuwe kerk of gebedsruimte.

Waanzinnige beelden waren het die we met Kerstmis te zien kregen. Van de kerk waar even daarvoor nog tientallen mensen de middernachtmis vierden, stonden enkel nog de voor- en achtergevel overeind. 

Maar een maand later is er goed nieuws voor de inwoners van Lustelus. De gemeenteraad van Diepenbeek heeft gisteravond unaniem besloten dat het geld dat de gemeente terugtrekt van de verzekering doorgestort zal worden naar de parochie Lutselus. 

Die kan daar dan opnieuw een kerk of gebedsruimte mee oprichten. 'Of het echt een kerk wordt, zal een studie moeten uitwijzen. Maar het geld gaat alvast terug naar Lutselus, zodat de nodige investeringen gebeuren om de rooms-katholieke kerk haar werk te laten voortzetten', zegt schepen van Erediensten Frank Keunen (SP.A) aan vrt.

Als er daarna nog geld over is, zal dat geïnvesteerd worden in het renoveren van het onmoetingscentrum, weet Keunen nog.