Van overal ter wereld komen geschokte reacties op aanslag op de Domodedovo-luchthaven in Moskou.

Ontslagnemend premier Yves Leterme betuigt zijn medeleven aan de slachtoffers van de aanslag op de belangrijkste luchthaven van Moskou, waarbij 35 doden vielen. De premier vertrekt dinsdag naar Moskou voor een werkbezoek. Hij landt op een andere luchthaven.

Premier Leterme betuigt zijn medeleven 'aan de slachtoffers, hun nabestaanden en aan het hele Russische volk', laat zijn woordvoerder weten. De eerste minister 'steunt de Russische regering in het onderzoek dat wordt gevoerd en in de strijd tegen het terrorisme in het algemeen'.

De Duitse kanselier Angela Merkel spreekt van een 'walgelijke' daad. In een steunbetuiging aan de Russische president Dimitri Medvedev geeft Merkel aan 'ontzet' te zijn voer het nieuws. Ze spreekt van 'een laffe aanval, die aan veel mensen het leven heeft gekost'.

Europees president Herman Van Rompuy voegt daar aan toe dat hij wil dat er werk gemaakt wordt van het opsporen en bestraffen van de daders van de aanslag.

De Amerikaanse president Barack Obama laat zijn Russische ambtgenoot weten dat hij de  'waanzinnige terreurdaad tegen het Russische volk' veroordeelt. De VS willen steun bieden waar nodig, meldt hij nog.