Enkele vluchten van en naar de luchthaven van Moskou zijn verstoord door de bomaanslag. Een overzicht van de bekende informatie.

De luchthaven van Domodedovo bij Moskou is de drukste van Oost-Europa, met vorig jaar meer dan 22 miljoen passagiers. Er zijn 75 maatschappijen actief, goed voor ruim 600 vluchten per dag.

  • Bij Brussels Airlines kon de woordvoerder nog niet bereikt worden. Volgens een mededeling op de website is vlucht SN2836 ‘momenteel terug onderweg naar Brussel met alle passagiers en crew veilig aan boord’.
  • Lufthansa heeft vanmiddag alle vluchten naar Moskou geschrapt. Drie vliegtuigen die onderweg waren, werden afgeleid. Een toestel in Domodedovo wacht op zijn terugkeer naar Frankfurt. Lufthansa heeft intussen meegedeeld dat alle vluchten vanavond worden hervat.
  • British Airways (BA) heeft een vlucht naar Moskou rechtsomkeer laten maken. Rond tien voor vijf lokale tijd is er in Moskou nog een vliegtuig van BA opgestegen, zegt een woordvoerder. De maatschappij wacht op meer informatie vooraleer andere vluchten uit te voeren.
  • Air Berlin zegt dat de geplande vluchten gewoon doorgaan. Twee vliegtuigen van de Duitse maatschappij landden net voor de aanslag, twee kort erna.
  • Een toestel van BMI, een Britse dochter van Lufthansa, kon eveneens op het geplande tijdstip landen.