BBC schroeft budget voor internet terug
Foto: bbc
De Britse openbare omroep BBC gaat zijn budget voor internet de komende twee jaar met 25 procent terugschroeven. Concreet betekent dat er tweehonderd websites zullen verdwijnen en dat er 360 jobs worden geschrapt. Dat meldt de BBC maandag.

De maatregelen zijn onderdeel van een plan om de kosten van de publieke omroep met twintig procent te verminderen.

De onlinedienst, waarvoor ongeveer 1.600 mensen werken, droeg de voorbije jaren bij tot de ontwikkeling van de grootste publieke audiovisuele groep ter wereld, met bezoekersaantallen van 105 miljoen per maand.

'BBC Online is een enorm succes, maar ons uitgebreide portfolio aan websites maakt dat wij soms niet aan de verwachtingen voldoen', zei Mark Thompson, directeur-generaal van de BBC.

De komende twee jaar worden 360 banen opgeheven en er verdwijnen tweehonderd op zichzelf staande websites en webpagina's, waaronder eigen sites van programma's, aldus BBC-directeur Roly Keating. Onder de sites die worden opgeheven zijn Switch, Blast, raw en Video Nation.

De BBC kondigt  een vermindering aan van de live-sportberichtgeving en het showbizznieuws. Er zal daarentegen meer aandacht besteed worden aan culturele berichten.

Het huidige budget van BBC online bedraagt 137 miljoen pond (161 miljoen euro). In totaal wil de BBC zijn budget met 20 procent terugdringen tegen 2017, om tegemoet te komen aan de besparingseisen van de Britse regering.