De rijbaan van de Antwerpse ring richting Nederland is opnieuw vrijgegeven voor alle verkeer. Het ongeval dat maandagnamiddag plaatsvond op de grens van Antwerpen-Oost en Borgerhout zorgt wel voor heel wat fileleed. Bij een botsing tussen een personenwagen en twee vrachtwagens werd de bestuurder van de wagen uit het voertuig geslingerd.

'Momenteel is het aanschuiven op alle autostrades richting Antwerpse ring. Lokaal is het ook erg druk op de Singel en in Mortsel, waarlangs bestuurders tevergeefs aan de files trachten te ontsnappen', zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. 'Om de ring richting Nederland te ontlasten, blijft de Liefkenshoektunnel tolvrij tot 17.15 uur.'

Bij het ongeval zou uiteindelijk een persoon zware verwondingen hebben opgelopen, twee andere personen liepen lichte verwondingen op.

'Rond 15 uur kwam het ter hoogte van Antwerpen-Oost tot een botsing tussen een personenwagen en twee lichte vrachtwagens. De bestuurder van de personenwagen zou daarbij uit zijn voertuig geslingerd zijn'. Oorzaak is vermoedelijk een van de vrachtwagens die om nog onduidelijke reden aan het slingeren is gegaan.