Kim Clijsters naar kwartfinales
Foto: EPA
Kim Clijsters heeft zich na twee sets tegen de Russische Ekaterina Makarova geplaatst voor de kwartfinales. Ze won de eerste set na een tiebreak met 7-3. In de tweede set verliep het heel wat vlotter en won ze met 6-2.

Clijsters (WTA 3) versloeg Makarova (WTA 49) in 1 uur en 28 minuten.


De 22-jarige Makarova, voordien nooit verder dan de derde ronde op een grandslamtoernooi, stuurde in Melbourne al de Servische Ana Ivanovic (WTA 20) en de Russin Nadia Petrova (WTA 15) wandelen. Ook tegen Clijsters liet ze zich niet onbetuigd. Na een aarzelend begin kwam ze van 2-0 terug tot 2-2, en ging ze vlot mee tot 6-6. Bij 6-5 had Clijsters wel twee setpunten gemist, maar de Limburgse maakte het uiteindelijk af in de tiebreak: 7-6 (7/3) na 56 minuten.


Ondanks wat fysiek ongemak (ze kreeg een pilletje van de kinesist) ging Clijsters al vroeg in de tweede set door de opslag van Makarova. Ze liep uit tot 3-1, en na een nieuwe break in het zevende game mocht ze opslaan voor de match. Haar eerste wedstrijdpunt was daarbij het goede.


Clijsters, vorig jaar in Melbourne al in de derde ronde uitgeschakeld door Petrova, komt in de kwartfinales uit tegen de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA 14), die de Chinese Peng Shuai (WTA 54) versloeg met 7-5, 3-6 en 7-5. De 27-jarige Clijsters en de zes jaar jongere Radwanska, die vier WTA-titels op haar palmares heeft, stonden nog maar één keer eerder tegenover elkaar. In de 1/8e finales van Wimbledon in 2006 won Clijsters met twee keer 6-2.