Tunesische leraren staken 'tot de regering aftreedt'
Foto: photo news
Het protest tegen de overgangsregering in Tunesië is nog steeds aan de gang. In de hoofdstad Tunis raakten de politie slaags met demonstranten. Ook de leerkrachten hebben zich bij het protest aangesloten.

Tientallen mensen hebben in Tunis ondanks de nog steeds geldende avondklok de nacht van zondag op maandag op straat doorgebracht. Ze bivakkeerden voor het kantoor van premier Mohammed Ghannouchi. Maandagochtend scandeerden demonstranten anti-regeringsleuzen en gooiden ze ruiten in van auto's die in de omgeving waren geparkeerd. Ze eisen het aftreden van die regering omdat daar ministers inzitten die banden hebben met de oud-president Ben Ali.

De politie zette traangas in en probeerde de demonstranten uiteen te drijven. De actievoerders willen met het protest voorkomen dat leden van de partij van de gevluchte president Zine el Abidine Ben Ali, de RCD, aan de macht blijven.

Staking leraren

Tunesische leraren gingen maandag massaal in staking. Ook zij protesteren tegen het aanblijven van aanhangers van Ben Ali. De scholen zouden juist maandag opnieuw open gaan. Door de onrust in het land waren ze wekenlang gesloten. De onderwijzers geven geen les meer tot de ministers die deel uitmaken van de partij van ex-president Ben Ali, opstappen.

'Ondanks pogingen van het ministerie, gesteund door de media, om de actie te doen mislukken, kent de staking een ongekend succes', aldus Nabil Haouachi van de nationale vakbond van het lager onderwijs.