Klacht tegen De Wever wegens beledigen koning
Foto: blg
Een man uit Doornik heeft klacht ingediend tegen N-VA-voorzitter Bart De Wever. Hij vindt dat De Wever in zijn beruchte interview met Der Spiegel de koning heeft beledigd.

Het was juriste Carine Doutrelepont van de ULB die de knuppel in het hoenderhok gooide door daags na het interview van De Wever in het Duitse weekblad in Le Soir te stellen dat de N-VA-voorzitter 'minstens twee persmisdrijven' begaan had die gerechtelijk vervolgd kunnen worden. 

Concreet: De Wever beschuldigde de koning ervan partijdig te zijn, aangezien de vorst volgens de N-VA'er meer affiniteit heeft met de Franstaligen. Bovendien heeft De Wever de geloofwaardigheid van ons land schade toegebracht door te stellen dat België economisch gezien de zieke man van Europa is. 

Georges Oldenhove de Guertechin gaat nu een stapje verder en dient effectief klacht in tegen De Wever bij de politie van Doornik. 'Ik vond dat ik mijn verantwoordelijkheid moest nemen als Belgisch staatsburger. Mijn belangen, net zoals die van mijn landgnoten, zijn geschonden door de uitlatingen.'

'Ridicuul'

Bij de N-VA wordt amper gereageerd op de klacht tegen Bart De Wever. 'We gaan hier totaal niet op reageren', zegt woordvoerder Jeroen Overmeer. 'Het enige wat ik kwijt is dat ik dit totaal ridicuul vind. We zullen hier geen rekening mee houden.'